"true" src="https://s.kk-resources.com/leadtag.js" >
Kávéval kapcsolatos információk, kávékészítés tippek, receptek

Egy jó kávé vacsora után?!

2018.01.31 22:12

Egy jó kávé vacsora után?!

Imádod a kávé ízét, de úgy gondolod, hogy árt a sok koffein? Érzékenyebb vagy a koffeinre és délután vagy este nem mersz meginni egy kávét mert nem tudsz aludni utána? Szívesen meginnál egy zamatos feketét késő délután, vagy estefelé? Nem lehetetlen, van jó megoldás.




Egy csésze eszpresszó kávé körülbelül 60-140 mg koffeint tartalmazhat. A kotyogóban főzött kávéban ennél is több és a filteres kávéban még több a koffein.

Minél lassabban oldjuk ki az őrölt kávéból a finom zamatokat - amiért isszuk a kávét - annál több lesz benne a koffein. Ezzel nem tudunk mit kezdeni, akár cukrozzuk kávét, akár tejjel hígítjuk nem lesz „gyengébb” azaz kisebb koffein-tartalmú.


Egy jól megcukrozott vagy mézzel édesített tejeskávé pontosan annyi koffeint tartalmaz, amennyit a lefőzött kávé amit felhasználtál hozzá. A keserűség és a koffein tartalom nem függ egymástól, nem feltétlenül erősebb egy keserű kávé, mert a koffein egy színtelen, szagtalan vegyület.

A megoldás a koffeinmentes kávé.

Lehet hogy kóstoltál is már ilyet, és teljesen másnak találtad az ízét? Pedig csak a koffein hiányzik belőle, a többi lényeges összetevő ugyanaz. Nem hiszed? Vegyél koffeinmentes szemes kávét, azt nem lehet hamisítani :) Őröld meg frissen kávékészítés előtt és élvezd a hamisítatlan kávézamatot.

A Mokasol Decaffeinato 250 grammos szemes koffeinmentes kávé, kisméretű csomagolása miatt is praktikus, és kellemesen zamatos ital készíthető belőle. ESE pod azaz kávépárna formájában tesztelve is volt, azt itt olvashatod: Mokasol koffeinmentes ESE pod teszt

Mégis miért érzed másnak az ízét a mentes kávénak? Azért, mert biztos hogy nem abból a kávébabból készül, mint az a rendes koffeines változat, amit már nap mint nap iszol és megszoktál.


Terem a világon bárhol is koffein mentes kávé?

Jó lenne, de nincs ilyen sajnos. Mesterségesen állítják elő méghozzá úgy, hogy kivonják a koffeint a szemes zöld kávéból. A koffein eltávolítására több eljárás létezik.

A legrégebbi és legolcsóbb az oldószeres kivonás. A vegyszermentes azaz vizes kivonás a „Swiss Water”-nek nevezett eljárás, amit a svájci Coffex cég fejlesztett ki az 1980-as években. A legdrágább és egyben legmodernebb koffein mentesítő módszer a széndioxidot hívja segítségül.

A végeredmény ugyanaz, koffein tartalom csökkenése. Az európában kapható koffeinmentes kávék koffein tartalma körülbelül 0,1% , vagy az alatti. Ez annyit jelent számunkra, hogy egy csésze koffeinmentes kávéban nem nagyon lehet 2-8 mg-nál több koffein.

Ez viszont jó hír mindenki számára, aki nem akarja terhelni a szervezetét túlzott koffeinbevitellel, vagy alvást tervez az éjszakára, ezért nem akar éjszakára betankolni ezzel a természetes élénkítővel.

Igyunk hát finom kávét bármikor, a koffein hiánya semmivel sem csökkenti a kávéitalunk élvezeti értékét.

Kávégourmet

_kkstrack = { merchantInfo : [{ country:'COUNTRY_CODE', merchantId:'MERCHANTID_VALUE' }], orderValue: 'ORDER_VALUE', orderId: 'ORDER_ID', basket: [{ productname: 'name of product 1', productid: '11111', quantity: '1', price: '4.2' }, { productname: 'name of product 2', productid: '22222', quantity: '3', price: '8.6' } ] }; (function() { var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.async = true; s.src = 'https://s.kk-resources.com/ks.js'; var x = document.getElementsByTagName('script')[0]; x.parentNode.insertBefore(s, x); })();