Hot Frutti Raffaello, kókuszos forró csokoládé
A Hot Frutti Raffaello, kókuszos forró csokoládé elkészítése:
Hozzávalók:
- egy tasak Hot Frutti Raffaello, kókuszos forró csokoládé
- 1,2 dl 2,8 %-os tej.
Először mindig kis mennyiségű hideg tejben kell elkeverni az italport, majd hozzáönteni a maradék tejet és csomómentesre keverni. Ezután szabad melegíteni a keveréket.
1. Elkészítés kávégép gőzölő cső segítségével:
Első lépésként a gőzölő csőből addig engedjük ki a vizet, míg gőz nem jön a víz helyett.
Az összetevők felforrása után még 2-3 másodpercig gőzöljük, hogy csomómentes italt kapjunk. Ha a kávéfőző gép cappuccino készítő műanyag csővel rendelkezik, akkor az összetevőket gondosan el kell keverni, a csövet belemeríteni a folyadékba és buborékosra gőzölni!
Lényeges, hogy a folyadék 2-3 másodperces gőzölését betartsuk, hogy a folyadék felszínén a buborékok megjelenjenek. Ebből látjuk, hogy az italunk megfelelő sűrűségű lett.
Az elkészítés igényességétől is függ az italunk minősége és élvezhetősége, ezért gondos odafigyelést igényel. Így megkaphatjuk a megfelelő „Topcsoki” minőséget.
2. Tűzhelyen való elkészítés (gáz vagy elektromos) :
A főzőedény kiválasztása után elkeverjük az 1 dl tejet és a 25 g forrócsoki port,ill. az 1,2 dl tejet és a 28 g forrócsoki port, majd gyenge lángon forrásig főzzük és folyamatosan kevergetjük a csomómentesség érdekében.
Ha főzés közben a forrócsoki túl sűrűnek tűnik, akkor adhatunk hozzá még egy kis tejet.
3. Elkészítés mikrohullámú sütőben:
A főzőedény mikrohullámú sütőhöz való kiválasztása után (fedővel rendelkező) edénybe öntjük az 1 dl tejet és a 25 g forrócsoki port, ill. az 1,2 dl tejet és a 28 g forrócsoki port. Csomómentesre keverjük és a watt számtól függően kb. 2 percig (forrásig) főzzük.
4. Elkészítés tejhabosító készülékben
A tejhabosító főzőedényében összekeverjük az összetevőket az 1 dl tejet és a 25 g forrócsoki port, ill. az 1,2 dl tejet és a 28 g forrócsoki port és megfelelő sűrűségű, buborékosra főzzük.
Függetlenül attól, hogy az elkészítése milyen módon történt, ha sűríteni akarjuk, akkor forrócsoki port adunk hozzá, ha hígítani szeretnénk, akkor tejet használunk (főzés közben).
Tulajdonságai :
- Könnyen elkészíthető
- Prémium termék
- Olcsó
- Igazi ínyencség
- 20% kakaó tartalom