A doboz 25 zacskó 25 gramos forró ital port tartalmaz.
Nagyon egyszerűen el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 25 g forrócsoki por
- 1,2 dl 2,8 %-os tej.
1. Elkészítés kávégép gőzölő cső segítségével:
Első lépésként a gőzölő csőből addig engedjük ki a vizet, míg gőz nem jön a víz helyett.
Az összetevők felforrása után még 2-3 másodpercig gőzöljük, hogy csomómentes italt kapjunk. Ha a kávéfőző gép cappuccino készítő műanyag csővel rendelkezik, akkor az összetevőket gondosan el kell keverni, a csövet belemeríteni a folyadékba és buborékosra gőzölni!
Az elkészítés igényességétől is függ az italunk minősége és élvezhetősége, ezért gondos odafigyelést igényel. Így megkaphatjuk a megfelelő „Topcsoki” minőséget.
2. Tűzhelyen való elkészítés (gáz vagy elektromos) :
A főzőedény kiválasztása után elkeverjük az 1,2 dl tejet és a 25 g forrócsoki port, majd gyenge lángon forrásig főzzük és folyamatosan kevergetjük a csomómentesség érdekében.
Ha főzés közben a forrócsoki túl sűrűnek tűnik, akkor adhatunk hozzá még egy kis tejet.
3. Elkészítés mikrohullámú sütőben:
A főzőedény mikrohullámú sütőhöz való kiválasztása után (fedővel rendelkező) edénybe öntjük az 1,2 dl tejet és a 25 g forrócsoki port. Csomómentesre keverjük és a watt számtól függően kb. 2 percig (forrásig) főzzük.
4. Elkészítés tejhabosító készülékben
A tejhabosító főzőedényében összekeverjük az összetevőket az 1,2 dl tejet és a 25 g forrócsoki port, megfelelő sűrűségűre, buborékosra főzzük.
Függetlenül attól, hogy az elkészítése milyen módon történt, ha sűríteni akarjuk, akkor forrócsoki port adunk hozzá, ha hígítani szeretnénk, akkor tejet használunk (főzés közben).
Egészségére!