"true" src="https://s.kk-resources.com/leadtag.js" >
Kávéval kapcsolatos információk, kávékészítés tippek, receptek

Wecoffee Miscela Espresso biokávé teszt - Olaszpresszo.hu

2016.03.24 21:20

Wecoffee Miscela Espresso biokávé teszt - Olaszpresszo.hu

Kedves Kávékedvelők! Egy újabb teszt amit az Olaszpresszo.hu készített a Wecoffee Espresso Blend szemes kávéról. Egy kis segítség azoknak akik tanácstalanok kávéválasztás alkalmával. Amíg az internet nem képes illatokat, ízeket közvetíteni addig, el kell hinnünk egy idegen véleményét. Persze ha ez az "idegen" egy szakértő akkor talán nem tévedhetünk nagyot ha megbízunk benne. Ettől függetlenül a kávékóstolás mindig is szubjektív marad. Mindig lesznek a ártól, minőségtől függetlenül olyan kávék, melyek megosztóak lesznek. Lehet, hogy valakinek nagyon ízlik majd egy blend, és lesz olyan aki kritizálni fogja ugyanezt. Jöjjön a teszt...

Wecoffee bio kávé

WECOFFEE – Miscela Espresso

 

 

A WECOFFEE egy kis méretű, modern, fiatalos, olasz pörkölő üzem, akik mégis szép múlttal rendelkeznek. A cég weboldala szerint 1959-ben, Biella-ban alapították. Filozófiájuk szerint kizárólag organikus, BIO certifikációval rendelkező, régió-szelektált kávéval foglalkoznak, amit ökológiailag lebomló csomagolásban hoznak forgalomba.

 

Ebben az írásomban egyik terméküket szeretném bemutatni, a “Miscela Espresso” névre hallgató keveréküket, amiről az alábbi katalógus információ olvasható:

Testes, erősen keserű kávé, csipetnyit édesítve. Tradicionális presszókávénak terveztük azoknak, akik az erős és markáns kávét kedvelik.

 

 

WECOFFEE – Miscela Espresso

Hozzám a kavegourmet.hu webáruházból érkezett az alábbi csomagolásban:

Ez a termékük jelenleg akciós áron kapható, a cikk publikálásakor időpontjában (206.03.14) a 250g ára 1560 Ft.

A csomagolást kibontva, a szemeket megviszgálva a méretben nagy változatosságot tapasztalhatunk (egészen aprótól a hatalmas szemekig), viszont a pörkölés foka nagyjából egyforma és igen intenzív. A szemek felülete, fényes, olajos.

 

Előzetesben egyelőre annyit, hogy az ilyen intenzíven pörkölt kávéknál gyümölcsösségre szinte biztosan nem számíthatunk. Az ízvilág vélhetően erőteljes lesz és a keserű jelleg fog dominálni.

 

Csapolás

Pár kísérlet után, a csapoláshoz a darálót a megszokott állástól egészen picit finomítani kellett, de végül könnyen be lehetett állítani. A lefolyás szép, a csíkozottság szerény. (Egy kicsit sajnos túl vagyunk az optimális pörkölési dátumon.) Világosodásra enyhén volt hajlamos.

Szép, krémes lett a végeredmény, ahogy a fotón a csészébe ér a kávé, nagyon gusztusos.

 

A crema szerkezete és állaga kiváló, színei világosak, de élénkek és összességében gyönyörűek. Az is látható, hogy enyhén szőkült közben, ezt a crema-n fellelhető világos folt mutatja:

A crema nem vastag ugyan, de finom szerkezetű és tartós

 

Kóstolás

Az ital, amit így kaptam közepesen testes. Többszöri csapolással tudtam csak kihozni az igazán optimális eredményt. Nagyon érdemes játszadozni a hőmérséklettel, mert kis hőmérséklet különbségek is szinte gyökeresen más eredményt adnak vele. Az én ízlésemnek az alacsonyabb hőfok állt jobban. Az átlagos hőfokon túlságosan domináns lett a keserű és égett jelleget kapott az ital. Ez a picit égett karamelles íz a helyes hőmérsékleten csapolva is megmaradt, de csak nagyon szolidan, ami így markáns karaktert adott a kávénak. Nagyon fontos a helyes őrlemény mennyiség is. Nem szabad túltömni a szűrőkosarat, én a dupla esetén 14g fölé biztosan nem mennék vele. Elég összetett kávé tehát. Hangolható, de kell egy kis játék az ideális eredményhez. A kávé ízében egyébként dominál a kakaó, a keserű csoki, amihez égetett karamell társul. Érdekes kombináció, és nem feltétlen közízlés. De mondok valamit: átlagos kávéból 12 egy tucat. Ez teljesen más. Van benne egy pici fanyarság is, ami kellemes lecsengést ad a végén.

 

Ajánlás

Ezt a kávét azoknak ajánlom, akik az intenzív pörkölésű, nagyon markáns ízvilágú kávékat kedvelik. Emellett egy kis kísérletező kedv is szükségeltetik az optimális eredmény érdekében. A végeredmény nem marad majd el és egy igazán emlékezetes itallal ajándékozhatja meg a fogyasztóját ez a blend.

 

A cikk forrása: Olaszpresszo.hu

 

Kávégourmet

 

_kkstrack = { merchantInfo : [{ country:'COUNTRY_CODE', merchantId:'MERCHANTID_VALUE' }], orderValue: 'ORDER_VALUE', orderId: 'ORDER_ID', basket: [{ productname: 'name of product 1', productid: '11111', quantity: '1', price: '4.2' }, { productname: 'name of product 2', productid: '22222', quantity: '3', price: '8.6' } ] }; (function() { var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.async = true; s.src = 'https://s.kk-resources.com/ks.js'; var x = document.getElementsByTagName('script')[0]; x.parentNode.insertBefore(s, x); })();