"true" src="https://s.kk-resources.com/leadtag.js" >
Kávéval kapcsolatos információk, kávékészítés tippek, receptek

Amigos Qualità Extra Bar Distributori kávéteszt - Olaszpresszo.hu

2016.04.01 22:13

Az Amigos – Qualità Extra Bar Distributori szemes kávénk osztatlan sikert aratott az Olaszpresszo.hu kávétesztjén. Jól bizonyítja hogy a kedvező ár nem feltétlenül jelent gyenge minőséget. Sőt, ebben az esetben is biztosan rendben van a kávé ár-érték aránya.

Amigos – Qualità Extra Bar Distributori kávéteszt

Amigos – Qualità Extra Bar Distributori

 

Aktuális kávéteszt írásomban egy olyan terméket szeretnék bemutatni, ami picit szembemegy az aktuális arabica túlsúlyos divattal, és szinte teljesen robusta alapú.

 

Amigos Caffé

Az Amigos Café egy kis családi vállalkozásként indult a nyolcvanas években, Severino Mingardi szüleinek kertjében, egy kis 40nm-es helyiségben. A család tagjai jelenleg is a vállalkozásban dolgoznak és a cégük filozófiája a barátságra, a megbecsülésre épül. Plusz és egy olyan dologra, amit ők “relaxed workplace”-nek (stresszmentes munkahely) neveznek. Ez úgy tűnik jól is működik náluk, mert a cég az alapítás óta nagyon szép eredményeket ért el.

 

Amigos cég

 

 

Amigos – Qualità Extra Bar Distributori

A termék az alábbi csomagolásban érkezik:

Amigos – Qualità Extra Bar Distributori szemes kávé

 

Hozzám a fél kg-os kiszerelés került, de jelenleg a kavegourmet.hu webáruházban az 1 kg-os csomag ára 2 290 Ft.

Felbontva a szemek mérete viszonylag egységes (közepes méret), de a pörkölés fokában vannak eltérések, tehát mindenképpen egy keverékről van szó.

Amigos – Qualità Extra Bar Distributori kávébab

 

A termőterületről semmit nem sikerült kiderítenem. A gyártó weboldala szerint 95%robusta és 5% arabica szemeket tartalmaz, ami nem számít túl gyakorinak. Ez viszont egyáltalán nem baj, ha valami egyedire vágyik az ember. A termék csomagolását kibontva azonnal pörkölt földimogyoró illat csapott meg, ami a darálásnál még intenzívebbé vált.

 

 

Csapolás

A darálón meglehetősen nagyot kellett állítani ahhoz, hogy a lefolyást a kívánt mértékben belassítsam. Szokatlanul nagyot, picit meg is lepődtem ezen. Szerintem ezen az álláson a darálóm még sosem volt. De ez a mogyoró illat… fenséges.

 

Amigos – Qualità Extra Bar Distributori kávéőrlemény

Amigos – Qualità Extra Bar Distributori kávéőrlemény

Az őrlemény elképesztően finom, de így lassul csak be kellően.

 

Csíkokat a csapolás során nemigen lehetett látni, szinte teljesen homogén volt a kifolyóban és a crema is a csészében:

 

Az Amigos csapolás közben. Ahogy írtam, szinte teljesen homogén. A mogyoró illatot most is érzem.

 

Az Amigos crema-ja a csészében. Felkúszik a csésze falára. Pár buborék van ugyan, de világosodásra a csapolás során nem volt hajlamos (nincs is világos folt a crema felszínén). Összességében nagyon szép, klasszikus eredményt kaptam.

 

Cupping

A testesség kiváló, az ital színei gyönyörűek.  Egy ideje már fogyasztottam ezt a kávét, mielőtt ennek a cikknek nekikezdtem volna. Ebben a kávéban az a nagyszerű, hogy szinte semmilyen keserű íz nem dominál benne. Alapvetően édeskés jellegű, mogyorós-pörkölt magvas ízjegyekkel. A savassága pedig nagyon szépen kiegyenlített.  A minőségre semmilyen szinten nem lehet panasz. Vigyázat, a koffeintartalma brutális. Akármilyen álmos vagyok reggel, ez bizony felébreszt. Duplát szoktam inni reggelente, délig semmilyen más koffeintartalmú italt nem is kívánok mellette.

 

Ajánlás

Az Amigos Qualità Extra Bar Distributori tehát egy szinte teljesen robusta keverék, pörkölt magvas, mogyorós ízjegyekkel és nagyon magas koffeintartalommal. Én kifejezetten szerettem és a barátaim is, akikkel kóstoltattam. (Bár lehet, hogy okoztam vele álmatlan éjszakát egyeseknek, akiknek kései órában kínáltam.) Ezt a terméket akár automatákban is el tudom képzelni és biztos vagyok benne, hogy tejes italokban is kiválóan viselkedik. Készítek is egyet a barátnőmnek, nutellás díszítéssel…

 

 

A cikk forrása: Olaszpresszo.hu

 

 

Kávégourmet

 

_kkstrack = { merchantInfo : [{ country:'COUNTRY_CODE', merchantId:'MERCHANTID_VALUE' }], orderValue: 'ORDER_VALUE', orderId: 'ORDER_ID', basket: [{ productname: 'name of product 1', productid: '11111', quantity: '1', price: '4.2' }, { productname: 'name of product 2', productid: '22222', quantity: '3', price: '8.6' } ] }; (function() { var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.async = true; s.src = 'https://s.kk-resources.com/ks.js'; var x = document.getElementsByTagName('script')[0]; x.parentNode.insertBefore(s, x); })();