"true" src="https://s.kk-resources.com/leadtag.js" >
Kávéval kapcsolatos információk, kávékészítés tippek, receptek

Amigos – Qualità Rossa kávéteszt - Olaszpresszo.hu

2016.05.05 21:17

Amigos Qualita Rossa kávéteszt - Olaszpresszo.hu

 

Újabb Amigos kávét küldtünk megmérettetésre, és nem kellett csalódnunk. Az Amigos Qualitá Rossa, megállja a helyét a tisztán robusztából készült kávék között. 

"Aki teheti, mindenképpen próbálja ki, hogy mit is tud adni egy, a legkiválóbb alapanyagokból összeállított, de tisztán robusta keverék"

De nem akarom lelőni a poént, jöjjön a cikk.

Amigos Qualitá Rossa kávéteszt

Amigos Qualitá Rossa szemes kávé teszt - Olaszpresszó.hu

 

A következő tesztben szintén egy Amigos kávét szeretnék bemutatni (tervben van az Amigos teljes hazai szemeskávé-választékának végigkóstolása). 100% robusta, a legutóbb próbált Qualita Extra Bar “csak” 95% volt. Végképp nem nevezhető gyakorinak, hogy egy cég kínálatában több termék is szerepeljen ilyen magas robusta tartalommal. Kiváncsi voltam, miben lesz más.

 

Amigos Qualitá Rossa

A termék az alábbi csomagolásban érkezik:

Amigos Qualita Rossa szemes kávé

Nagyon aprócska szemek, amik szép egységes méretűek, gömbölyűek. Elhanyagolható mennyiségű tört szemet látni, vizuálisan kiváló minőség. Ez egy robusta keverék, ami vélhetően magas koffeintartalmú lesz. A Koffein erősen keserű ízű vegyület, ami az intenzív pörköléssel együtt talán még több keserűt hozna a csészébe, lehet pont ezért enyhén világosabbra pörkölték, mint az átlag olasz kávékat.

Amigos Qualitá Rossa kávészemek

Csapolás


Nagyon testes, vastag folyam távozik a kifolyóból, ami a sok crema miatt "fulladozik" rendesen.A csíkozottság a csapolás elején szépen megjelenik, majd a sötét tónusok átváltanak aranybarna/mogyoró színekbe. Kb a 25s utolsó harmadában kezd intenzíven szőkülni.

Bevallom, én ilyenkor nem feltétlen várom meg a 25s-t. Ha nagyon világosodik az ital, lekapcsolom, olyan 21-22s környékén. De itt az oldalon a fotózáshoz hagytam végig a folyamatot. A végeredménybn kapott crema igen vastag és tartós.

 

Amigos Rossa csapolás 1

Amigos Rossa csapolás 2

Amigos Rossa csapolás 3

Amigos Rossa csapolás  óriáscsepp

Amigos Rossa csapolás 5

Amigos Rossa csapolás 6

Amigos Rossa csapolás 7

Kóstolás

A korábban tesztelt, szintén 100% robusta keverékhez képest ez most jelentősen más. Összefoglalva amaz visszafogott savakkal és édeskésséggel lepett meg, itt most egy gyökeresen eltérő italt kapunk. Nagyon erőteljes a savak. Aki kedveli a savanykásabb, élénkebb kávékat, nyerő lehet. Ízekben is komplexebb (bár tény, ez most jelentősen frissebb pörkölés, ami sokat számít). Fűszeres, pörkölt magvas keserűcsokoládé. A fűszerességére érdekes, fás illatok jönnek, amik kicsit becsapósak, mintha a kávéban is érezném, de inkább csak az orrom jelzi. A pörkölés ugyan világos, de gyümölcsösség nem fedezhető fel, az olasz csokis-karamelles vonalhoz tartozik.

 

 

Ajánlás

Abszolút reggeli kávé. Óriási adag koffeint tartalmaz, rendesen fel tud pörgetni. Tejes italokban is tetszett. Mivel 100% robusta, nem mondanám rá, hogy klasszikus, inkább különlegesség. Aki teheti, mindenképpen próbálja ki, hogy mit is tud adni egy, a legkiválóbb alapanyagokból összeállított, de tisztán robusta keverék. Számomra érdekes élmény volt és kifejezetten szerettem. A kávégourmet webáruházból rendelhető ITT.

 

A cikk forrása: Olaszpresszo.hu

 

Kávégourmet

_kkstrack = { merchantInfo : [{ country:'COUNTRY_CODE', merchantId:'MERCHANTID_VALUE' }], orderValue: 'ORDER_VALUE', orderId: 'ORDER_ID', basket: [{ productname: 'name of product 1', productid: '11111', quantity: '1', price: '4.2' }, { productname: 'name of product 2', productid: '22222', quantity: '3', price: '8.6' } ] }; (function() { var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.async = true; s.src = 'https://s.kk-resources.com/ks.js'; var x = document.getElementsByTagName('script')[0]; x.parentNode.insertBefore(s, x); })();