"true" src="https://s.kk-resources.com/leadtag.js" >
Kávéval kapcsolatos információk, kávékészítés tippek, receptek

Mokasol Guatemala single origin szemeskávé teszt - Olaszpresszo.hu

2017.10.24 19:44

Mokasol Guatemala single origin szemeskávé teszt - Olaszpresszo

 

Makk Károly barátunk ismét egy kiváló cikkel bővítette az Olaszpresszo.hu oldalt. Ennek mi is örülünk, mert egy általunk forgalmazott kávé adta az apropót, hogy némi kúltúrális és történelmi betekintőt kaptunk Guatemaláról. Természetesen a cikk nagyobbrészt magáról a kávéról szól, de így kerek a Mokasol Guatemala szemeskávé teszt.

Mokasol Guaemala single origin kávéteszt - Olaszpresszo.hu

Mit is jelent a Single Origin kávé?

Magyarul "területszelektált kávé" a legbeszédesebb definíció. Tehát olyan szemeskávé, amely egy országból, egy termőhelyről származik. Ahhoz hogy megértsük ezt a fogalmat, tudni kell azt hogy a legtöbb kávékeverék többfajta arabica és robuszta kávébab vegyítéséből jön létre. Teszik ezt főként azért mert a pörkölőmester így tudja megalkotni a számára megfelelő ízt. Például ha egy 80% arabica és 20% robusta tartalmú blendet kóstolunk, akkor lehetséges hogy akár öt termőhelyről származó arabica és robuszta kávébabot használnak fel hozzá. Jobb esetben ezeket külön pörkölik, és azután keverik össze, hogy biztosítani tudják az adott kávé ízvilágát.

A Mokasol Guatemala tesztből röviden: 

"A domináns íz mindig a karamell, pici csokival. De emellett, főleg alacsonyabb hőmérsékleten megjelenik egy szintén intenzív, gyümölcsös karakter (cseresznye). Ettől függetlenül szerintem a pörkölő szándéka inkább klasszikus olasz kávé megalkotása lehetett, mert ha minden szempontot figyelembe veszek, a kávé a magasabb hőmérsékleten “állt be”. És bár gyümölcsösségét ilyenkor nagyrészt elveszítette, de egy végtelenül selymes, lágy, egyáltalán nem tolakodó, relaxálásra késztető italt adott. A savassága visszafogott, éppen csak jelen van, és őszintén hibamentes, semmi olyat nem találni benne, ami nem való oda. Remekmű a maga nemében"

A teljes cikk itt érhető el: Mokasol Guatemala single origin szemeskávé teszt - Olaszpresszo.hu

Mokasol Guatemala single origin szemeskávéKávégourmet

_kkstrack = { merchantInfo : [{ country:'COUNTRY_CODE', merchantId:'MERCHANTID_VALUE' }], orderValue: 'ORDER_VALUE', orderId: 'ORDER_ID', basket: [{ productname: 'name of product 1', productid: '11111', quantity: '1', price: '4.2' }, { productname: 'name of product 2', productid: '22222', quantity: '3', price: '8.6' } ] }; (function() { var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.async = true; s.src = 'https://s.kk-resources.com/ks.js'; var x = document.getElementsByTagName('script')[0]; x.parentNode.insertBefore(s, x); })();