"true" src="https://s.kk-resources.com/leadtag.js" >
Kávéval kapcsolatos információk, kávékészítés tippek, receptek

Szemes kávé vagy őrölt kávé?

2015.11.23 22:12

Szemes vagy őrölt?

 

Nem tudsz dönteni hogy szemes vagy őrölt kávét használj?

Olvass tovább, két perc az egész.

Szemes kávé, őrölt kávé

Szemes vagy őrölt kávé?


Szemes! De akkor meg minek ide ez a kérdés, és különben is a boltokban is inkább lehet őrölt kávét kapni, abból nagyobb a választék.

 

Szerintem szemes kávé, és kizárólag készítés előtt őröljük úgy az igazi. Persze aki nem akar vacakolni a darálással, vagy nem akar/tud beruházni egy kávédarálóba, annak sem kell lemondania egy finom kávéról. Ebben az esetben viszont némi kompromisszumot kell kötni a végeredmény tekintetében. A frissen megbontott csomagból főzött első kávé, és az utolsó adag között azért lesz különbség. Természetesen attól függően milyen gyorsan fogy el.

 

Az őrölt kávé nagyon hamar elveszti aromáját, ha nincs megfelelő csomagolásban tárolva. Azonban a csomagolást annyiszor szükségszerű ki nyitni ahányszor kávét akarunk készíteni. Minden ilyen alkalommal "elveszítünk" egy adag aromát, íz anyagot, illatot, ezért csak akkor nyissuk ki a zacskót és csak annyi ideig amíg megtöltjük kávéval kedvenc kotyogónkat, vagy egyéb kávékészítő alkalmatosságunkat. Ezután pedig alaposan zárjuk le a zacskót, vagy a kávétároló edényt.

 

Ha mégis őröljük...

Őrlési finomság

A kávé szemcseméretét úgy kell beállítani, hogy az ital elkészítésének megfeleljen. A legfinomabb őrlést a törökösen elkészített kávé igényli, ezután az eszpresszó következik. Pontosabban az az eljárás, ahogy ezt a kávétípust elkészítik. Majd egyre durvább szemcséjű őrlemény szükséges egy kávéhoz ha kotyogóval, avagy filteres módon és más alternatív technikákkal - mint például a French Press, Aero press - alkotjuk meg.

A kávébabot frissen, közvetlenül a felhasználás előtt érdemes darálni. A friss őrleményt felhasználva kaphatjuk a legzamatosabb, legjobb, gazdag aromájú italt.

 

Kávégourmet

 

 

_kkstrack = { merchantInfo : [{ country:'COUNTRY_CODE', merchantId:'MERCHANTID_VALUE' }], orderValue: 'ORDER_VALUE', orderId: 'ORDER_ID', basket: [{ productname: 'name of product 1', productid: '11111', quantity: '1', price: '4.2' }, { productname: 'name of product 2', productid: '22222', quantity: '3', price: '8.6' } ] }; (function() { var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.async = true; s.src = 'https://s.kk-resources.com/ks.js'; var x = document.getElementsByTagName('script')[0]; x.parentNode.insertBefore(s, x); })();