"true" src="https://s.kk-resources.com/leadtag.js" >
Kávéval kapcsolatos információk, kávékészítés tippek, receptek

Milyen kávét iszunk otthon?

2017.01.06 23:14

Milyen kávét iszunk otthon?

Bár az utóbbi években szépen terjed az igényes kávéházi kávéfogyasztás, a rendszeresen kávézók többsége ma is még otthon, munkába indulás előtt fogyasztja el első kávéját. Ez azt is jelenti, hogy a kávéfogyasztás minőségét sokkal inkább befolyásolja a szupermarketek kávéspolca, mint a fejlődő kávéházi kávékultúra. 

kotyogó és csésze

Otthon gyors, társaságban inkább finom és lassú kávét iszunk – nagyjából így lehet összegezni az elmúlt években napvilágot látott különböző felméréseket, melyek kávéfogyasztási szokásainkat kutatták. Az eredmény nem meglepő: az otthoni, reggeli kávé legtöbben inkább élénkítő hatása miatt fogyasztjuk, a vendéglátóhelyeken pedig a kávé máig inkább csak a társasági élet kísérője, melyet az ízéért, a fogyasztás élvezetéért választunk.

 

A kávé az egyik legnépszerűbb ital, amit a magyarok otthon vagy a vendéglátóhelyeken fogyasztanak. Ugyanakkor a jó minőségű kávé fogyasztása kevesek kiváltsága. A többség a gyorsaságot és a termék alacsony árát helyezi első helyre, amikor kávét választ. Ehhez igazítja a fogyasztási szokásokat. Talán nem meglepő az sem, hogy őrölt, pörkölt kávéból fogy a legtöbb a boltokban, s egyre többet adnak el a tejport és cukrot is bőven tartalmazó három az egyben típusú keverékekből. Az emberek inkább gyorsan akarnak kávézni: gyorsan lefőzni, gyorsan felhörpinteni és már menni is a dolgunkra.

  

Az utóbbi években az otthoni kávézás minősége sokat emelkedett. Ez köszönhető a szélesebb kávéválasztéknak, az elérhető áron kínált jobb minőségű gépeknek, s bizony azoknak a baristáknak is, akik egyre jobban divatba hozzák a művészi szintre emelt otthoni kávéfőzést.

 

Az elérhető eszközöknek, az egyre több jó minőségű kávénak és a baristák ismeretterjesztő tevékenységének köszönhetően az otthoni kávézás is mintha kezdene kitörni a „reggeli gyors fekete” bűvköréből. Megjelent egy olyan fogyasztói réteg, amelynek tagjai a reggeli kávézásnál is elvárják a magasabb minséget. Akiknek nem csak az a lényeg, hogy gyorsan felhörpintsük és már induljunk is a dolgunkra.

 
kapszulás kávégép

Otthoni körülmények között elsősorban a kapszulás, párnás kávéfőzők teszik lehetővé a szélesebb közönség számára is, hogy a minőségi kávéfogyasztásba otthon is belekóstoljon.

Aprólékosan a megfelelő finomságúra otthon kávét őrölni, majd a körülményekre pontosan ügyelve lefőzni a napindító adagot valóban nem olyan egyszerű, ha fél óra múlva már indulni kell a munkahelyre és közben még a gyerekeket is be kell dobni az iskolába. Egy kapszula behelyezése azonban csak egy gyors mozdulat, az elkészülő ital pedig megközelítheti a profi kávégép minőségét otthoni körülmények között is. Ezért is nem véletlen a kapszulás kávé terjedése, a magas ára és minden környezetvédelmi problémája ellenére.

 

Szerencsére az elérhető kávékínálat pontosan igazodni tud ahhoz, hogy a magyarok még mindig az átlagnál jobban szeretik az erős feketekávékat. Jó tudni, hogy néhány szabály betartásával egy egyszerű kotyogóval is finom ital készíthető otthoni körülmények között is. A friss és lendületes kávéról semmilyen körülmények között nem kell lemondani. 

 

Kávégourmet

_kkstrack = { merchantInfo : [{ country:'COUNTRY_CODE', merchantId:'MERCHANTID_VALUE' }], orderValue: 'ORDER_VALUE', orderId: 'ORDER_ID', basket: [{ productname: 'name of product 1', productid: '11111', quantity: '1', price: '4.2' }, { productname: 'name of product 2', productid: '22222', quantity: '3', price: '8.6' } ] }; (function() { var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.async = true; s.src = 'https://s.kk-resources.com/ks.js'; var x = document.getElementsByTagName('script')[0]; x.parentNode.insertBefore(s, x); })();